2014: podia te veel?

In 2014 organiseert de SJIG op meerdere podia concerten: zes in het in het Platformtheater, twee in de Muziekschool, negen in jazzcafé Alto en acht in Petit Theater. Daarnaast geeft de SJIG financiële ondersteuning aan zes concerten in De Smederij en er is weer samenwerking met het GrandTheater voor UitEinden. Het wordt wel veel allemaal en erg versnipperd.

Het bestuur kiest voor minder concerten maar van hogere kwaliteit. Besloten wordt de concerten in het Petite Theater niet voort te zetten volgend jaar. Dit jaar zijn het aantal hoofdacts in het Platform al teruggebracht zodat er budget overblijft voor wat duurdere buitenlandse formaties. De kosten daarvan zijn niet alleen hoger qua gages voor de muzikanten maar ook moeten reis- en verblijfskosten worden betaald.

De eigen concerten zijn niet alleen versnipperd over meerdere podia, ook in de stad zelf neemt het aantal jazzpodia toe; elk café heeft inmiddels wel een sessieavond voor jazzmuzikanten of er spelen jazzbandjes. Gezien ook de beperkte financiële middelen zal het bestuur keuzes moeten maken: welke ambities zijn er, op welk podium wil ze haar eigen concerten en welke podia wil ze nog ondersteunen.

Er zijn dit jaar ook weer bestuurswijzigingen. Diny Voogd wil om gezondheidsredenen langzamerhand stoppen met het bestuurswerk. Nieuw in het bestuur is Jan-Bart Leeuw.

Om de kosten nog verder omlaag te brengen worden posters en flyers niet meer uitbesteed, bestuurslid Wim van de Vrugt blijkt creatief en handig met Photoshop en maakt in het vervolg de posters en flyers voor de SJIG.

Concerten

Najaarsflyer 2014

 

 

 

 

 

Platform

In het Platformtheater spelen de grotere en vaak buitenlandse acts voor de SJIG, dit jaar o.a. het Steve Lehman trio, pianiste Gerri Allen (vanwege de aanwezigheid van een vleugel in de Muziekschool), Wicked Knee en het Tingval Trio.

 

 

 

 

 

 

Gerri Allen

Tingvall Trio

Steve Lehman Trio

 

 

 

 

 

Alto

In Alto o.a. Bart Wirtz, Maarten van der Grinten, Rolf Delfos, Hans Bosch en…Hugo Beukema himself.

Maarten van der Grinten

Hans Bosch en Hugo Beukema

Ben van Dungen

 

 

 

 

 

Klik hier voor livebeelden van de concerten van:

Hans en Hugo:

Bart Wirtz:

Ben van Dungen:

Jazz Meets Classic

In Petite theater worden onder de noemer Jazz Meets Classic jazzconcerten met een sterke klassieke touch georganiseerd met verrassende muzikale combinaties zoals Franz von Schossy met Alex Simu, gitarist Thomas Hilbrandie met bassist Andreas Metzler en  Dick de Graaf met Stefan Lievestro.

Thomas Hilbrandie met bassist Andreas Metzler

 

 

 

 

 

 

Women in Jazz

Onder de noemer Women in Jazz spelen o.a. trompettiste Saskia Larroo, gitariste Corrie van Binsbergen (solo) en vocaliste Carmen Gomez. Allemaal prachtige concerten in de intieme beslotenheid van het Petite Theater (toen nog aan het Boterdiep, inmiddels zijn ze verhuisd naar Kolendrift 19).

Corrie van Binsbergen

Saskia Laroo

 

 

 

 

 

 

Door naar 2015

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: