2013: Platform

De SJIG is genoodzaakt om de tarieven voor de concerten in het Platformtheater te verhogen (€ 15, en € 10 voor studenten) en dat is, denkt het bestuur, de oorzaak van en afnemend bezoekersaantal in het theater, vooral studenten laten het afweten. Maar er is ook wat twijfel bij het bestuur of het Platformtheater wel echt geschikt is voor jazzconcerten, het mist de intimiteit die je graag bij een jazzconcert zou willen.

Ook voor de concerten in Alto en De Smederij die tot nu toe gratis waren gaat de SJIG entree heffen, € 3 slechts maar toch proberen sommige bezoekers soms toch nog op slinkse wijze de kassa zonder te betalen te passeren. Maar al met al blijven de bezoekers komen. Gelukkig heeft de SJIG sinds vorig jaar ook een sponsor, hi-fi zaak AudioArtistiek in Vries die jaarlijks een financiële bijdrage aan de SJIG wil doen.

De SJIG is inmiddels al een aantal jaren actief met werving van bezoekers voor haar concerten via de sociale media. (Facebook en Twitter). Het aantal ‘fans’ van de Facebookpagina is inmiddels gegroeid naar een kleine 400, het aantal ‘vrienden’ van Jazz in Groningen naar ruim 3500.

In de lokale kranten wordt er weinig meer over (kleinschalige) jazzconcerten geschreven. De meeste SJIG-concerten worden nu gerecenseerd in de digitale tijdschriften ‘Draaiomjeoren’ en “Jazzflits” en de concertverslagen verschijnen op de SJIG-website.

Concerten

In 2013 organiseert de SJG tien concerten in het Platformtheater en acht in jazzcafé Alto.

 

Maar de toekomst van Alto wordt alweer onzeker, de eigenaar van het pand wil het pand slopen voor appartementen, maar zover komt het nog niet gelukkig, de sloop wordt met een jaar uitgesteld.

 

 

 

 

In Platformtheater spelen o.a. Spinifex, de Sexmob, Rein de Graaf met Scott Hammilton, Gideon van Gelder met Lillian Vieira en Luc Ex’ Assemblée.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s van de concerten van Spinifex en Hermine Deurloo in het Platformttheater:

Spinifex

Hermine Deurloo

 

 

 

 

 

 

I.s.m. GrandTheatre/Prime wordt op 30 dec. Weer een succesvolle UiTEiNDEN geprogrammeerd met o.a. Rudi Mahall.

Rudi Mahall met Bert van Erk en Sebastian Demydczuk

 

 

 

 

 

 

In Alto nodigt Bert van Erk o.a. Wil Jasper, Mete Erker, Ben vd Dungen en Jan Menu uit.

Wil Jasper

 

Jan Menu in Alto

Mete Erker

 

 

 

 

 

 

Video-opnames van Jan menu (met dank aan Iemah):

 

In de Smederij betaalt de SJIG mee aan vijf bijzondere concerten waaronder trompettisten Michael Varekamp en Ellister van der Molen.

Ellister van der Molen in De Smederij

 

 

 

 

 

 

 

RIP Adam Olivier

Eind van het jaar overlijdt – een week nadat hij zijn 75e verjaardag met z’n muzikale vrienden in een lokaal café viert – helaas een bekende Groningse trompettist, Adam Olivier. Adam was de oprichter van de bekende La Vida Jazzband. Adam zette zich zijn leven lang in de voor New Orleans jazz.

 

Door naar 2014

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: