2010: einde Midnight Express

Bij de USVA is er geen animo meer de organisatie van het Midnight Express festival nog een keer te organiseren. Ook de SJIG – die vindt dat ze het vaak genoeg hebben georganiseerd – of één van de andere podia voelt er voor het festival weer te organiseren. Waarmee Midnight Express ondanks het redelijk succes in voorgaande jaren ter ziele gaat.

Klein podium

Ondanks de kleinschaligheid van het podium weten SJIG en USVA toch een aantal interessante Nederlandse musici met hun eigen projecten aan het Gronings publiek te presenteren. Concerten die anders aan Groningen voorbij waren gegaan. Met name Fragile van Michael Moore is “een intense gebeurtenis”, met veel interactie met het Publiek. Mona Lisa Overdrive, is heftig, “een high energy concert” noemt het jaarverslag het concert.

 

 

 

 

 

 

 

Mooi ook het concert van Young VIP Joris Postumus. Young VIP zangeres Simin moet wegens ziekte afzeggen. Een “Young VIP” is een door Nederlandse jazzpodia verkozen aanstormend jong jazztalent en hij of zij wordt in de gelegenheid gesteld een tournee langs meerdere Nederlandse jazzpodia te maken. Zie website Young VIPS

Verder zijn er een boeiende presentatie van het Busy, busy , busy project, een indrukwekkende  CD presentatie van de Groningse Gideon van Gelder, een mooi concert van Cry Baby van Dick de Graaf, van Boy Edgar Prijswinnaar Anton Goudsmidt met z’n Ploctones, Yuri Honing’s  Acoustic kwartet en  Masja Bijlsma met haar tribuut aan de dit jaar overleden zangeres Abbey Lincoln.

 

 

 

 

Het bestuur vindt dat er gewerkt moet worden om meer naamsbekendheid voor de USVA te generen zodat er meer publiek naar de concerten komt. Misschien dat USVA te veel wordt geassocieerd met studenten en universiteit en door potentieel publiek misschien als elitair wordt beschouwd.

Dick

Dick de Graaf in de USVA, foto Willem Schwertmann

 

 

 

 

 

 

UitEinden!

Grand Theatre organiseert dit jaar voor het eerst, in samenwerking met Prime en de SJIG, een avond om het einde van het jaar te vieren, onder de naam UitEinden!

 

Ethiopische dansers, foto Willem Schwertmann

 

 

 

 

 

 

In deze eerste editie treden o.a. de Nederlandse impro/punk formatie The Ex op samen met en Ethiopische dansmuziek van Fendika. UitEinden! zal uitgroeien tot een uitbundig feest waar muziekliefhebbers elk jaar weer naar uitkijken.

 

 

 

De Smederij

De SJIG draagt ook financieel bij aan concerten in eetcafé de Smederij waardoor twee bijzondere concerten mogelijk gemaakt, dat van John Engels en dat van Rob van Bavel.

Door naar 2011

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: