2009: USVA

Alle concerten van de SJIG vinden dit jaar in het gebouw van de USVA plaats, aan de Munnekehol. Het niveau van de concerten is hoog maar de bezoekersaantallen in de USVA vallen af en toe tegen, o.a. het concert van de pianiste Aki Takase en van de Young VIP’s. SJIG en USVA gaan ervan uit dat de geringe bekendheid van de muzikanten bij jongeren debet is aan de geringe opkomst.

 

 

 

 

 

 

 

Het Midnight Express Festival wordt dit jaar door de USVA georganiseerd, de SJIG speelt alleen een begeleidende rol en ze biedt financiële ondersteuning. De SJIG maakt ook nog een aantal concerten in het Grand Theater, de Smederij (Tuinstraat) en op Noorderzon mogelijk en een paar in de Spieghel.

De Marketingsubsidie die het Samenwerkingsverband Jazz in Groningen van het Rijk  ontving, eindigt in augustus dit jaar. Ander budget wordt niet gevonden, de marketingactiviteiten voor de concerten worden daarom stopgezet

Het programmeringsoverleg van het samenwerkingsverband JIG wordt wel voortgezet.

 

 

 

Wat gebeurt er dit jaar verder nog dat vermeldenswaardig is? Het Pakhuis stopt alweer met de Vrije Hand sessies: te weinig bezoekers. De geestelijke vaders van de Vrije Hand, Eddie Koekkoek en Paul Penninkhof geven het nog niet op en gaan op zoek naar een nieuw podium.

Geen SJIG-verdienste maar wel hèt jazz-event dit jaar in de stad in de Oosterpoort: een concert van de 78-jarige jazz-gigant, saxofonist Sonny Rollins op 22 oktober. Het uitverkocht concert krijgt 5 sterren van het Nieuwsblad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door naar 2010

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: