2008: Midnight Express, ingekort

Het bestuur van de SJIG is best wel tevreden over het jaar ondanks minder subsidie en wat minder publiek. Ook de recettes zijn lager dan voorgaande jaren maar dat komt ook omdat een aantal concerten gratis waren. Veel concerten vinden plaats in de USVA en dat bevalt goed, van beide kanten.

JIG onderzoek

De JIG -partners laten dit jaar een onderzoek doen naar bezoekersaantallen van jazzconcerten in Groningen en daaruit blijkt dat het aantal gedurende de laatste drie jaren is verdubbeld van 7.200 bezoekers naar 13.300. In 2005 organiseren de JIG- partners 68 concerten, in 2007 is dat opgelopen naar 113, ook bijna een verdubbeling dus. En uit het onderzoek blijkt dat heel veel jonge muziekliefhebbers jazzconcerten bezoeken. En daar was het allemaal voor bedoeld…

Midnight Express

De Midnight Express is dit jaar ingekort tot een week, in mei, ook dat is het gevolg van de reductie op de subsidies. Bijzonder is het concert van Benjamin Hermans met dichter Remco Campert:

 

 

 

 

De SJIG organiseert zelf zo’n 30 concerten, o.a. Big Bent Braam, Pierre Courbois en Boi Akih, de meeste concerten in de USVA.

Pierre Courbois

Pierre Courbois in de USVA, foto Willem Schwertmann

 

 

Voor een overzicht van alle concerten zie ons concertoverzicht.

Door naar 2009

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: