2006: Midnight Express 2

De 2e versie van de Midnight Express vindt plaats in maart en april. Inmiddels is de Express het belangrijkste evenement voor de SJIG (en de partners) maar de subsidie is alweer gereduceerd.

De voor ‘Jazz in Groningen’ bij de Kunstraad Groningen ingediende aanvraag voor reguliere activiteiten en voor de Midnight Express werd gedeeltelijk gehonoreerd, nl. voor € 7.200 i.p.v. de aangevraagde €14.400. De Kunstraad vindt dat het Midnight Express festival een positieve bijdrage levert aan de de reputatie die de stad Groningen – ook voor de Ommelanden- heeft opgebouwd.  De Kunstraad Groningen kent €10.000 toe aan het Midnight Express.

De toekenning van slechts 50% van het gevraagde bedrag en de afwijzing van de gevraagde FPPM subsidie betekenent dat er € 21.600 bezuinigd moet worden.  Er wordt vooral gesneden in het aantal inhoudelijke, duurdere concerten op de podia waar entree geheven wordt en de inkomsten uit recette dus ook achter zouden blijven. En er wordt minder geld in marketing gestoken. Bovendien moeten de partners zelf meer budget in het festival stoppen. Al met al wordt het een festival met wat minder ‘krenten in de pap’ dan het vorig jaar. Het bezoekersaantal is ook lager dan de vorige editie.

Concerten vinden plaats op bij de USVA, de SJIG, Grand Theatre, Buckshot, Oosterpoort, het Conservatorium en voor het eerst dit jaar bij De Cast (Hanze Hogeschool).

De voorzitter van de SJIG, Bertram Dingshoff over deze editie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door naar 2007

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: