2004: Groningse jazzpodia werken samen

De SIG maakt serieus werk van de samenwerking met 6 verschillende instellingen in de stad: de Oosterpoort, het Grand Theatre, café Buckshot, het Noord-Nederlands Conservatorium, cultureel studentencentrum USVA. Doel van de JIG: het jazzklimaat in de stad te verbeteren. Die samenwerking is ook een belangrijke voorwaarde voor de FPPM-stimulerings- subsidie die de podia in 2003 hebben gekregen voor een periode van 2 jaar.  De samenwerking moet vorm krijgen en er moet een gezamenlijke marketingstrategie worden ontwikkeld en uitgevoerd.

 

 

 

 

 

 

 

Complementaire programmering

Dus er wordt regelmatig overlegd met als doel “een complementaire programmering (geen dubbelingen, geen hiaten), uitwisseling van informatie op het gebied van programmering en marketing, en het gezamenlijk ontwikkelen van strategieën”.

De JIG-coördinator, freelance medewerkster van de SJIG, vervult met betrekking tot informatie-uitwisseling en informatieverzameling voor gezamenlijke marketinginspanningen, een centrale rol in het samenwerkingsverband.  Er komt een gezamenlijk marketingplandat op twee projecten steunt: Jazz keurmerk en het Jongeren Project.

Jazz Keurmerk

Het Jazz Keurmerk is bedoeld om de herkenbaarheid van de JIG te vergroten en concertbezoek te stimuleren. Daarvoor wordt een eigen JIG beeldmerk en huisstijl ontwikkeld – rood en zwart als hoofdkleuren – voor de website, posters etc.

Jongeren Project

Het Jongeren Project is bedoeld om een nieuw jong publiek kennis te laten maken met Jazz. Het Jongeren Project vindt in maart volgend jaar plaats.

25 jaar De Spieghel

 

In april dit jaar bestaat De Spieghel 25 jaar en dat wordt gevierd met meerdere concerten in april. Sem van Gelder en Jules Deelder draaien 12 april platen.

 

 

 

 

 

 

Concerten

In totaal werden door de SJIG al dan niet in samenwerking met anderen in 2004 26 concerten gerealiseerd, met een gemiddeld bezoekersaantal van 78. De meest aansprekende concerten zijn het Carlos Ward trio, Barry Harris solo, Mathilde Santing, Sheila Jordan, David Berkman en Chris Potter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De SJIG werkt in 2004 samen met partners in de JIG (Grand Theatre en Buckshot), maar programmeert ook in café Hemmingway, op Noorderzon, in Overstag en in toenemende mate in de Spieghel.

 

 

 

 

 

 

 

Buckshot Jazzin’

Samenwerking met het conservatorium en Buckshot leidt tot het Buckshot Jazzin’ Project, waarbij wekelijks docenten van het conservatorium als gastsolist bij een concert figureren. Daarna is er een jamsessie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door naar 2005

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: