Angelo Verploegen Trio, ‘When Night Falls’, 20-jarig jubileumconcert

Angelo Verploegen – trompet, Ed Verhoeff – gitaar, Eric van der Westen – contrabas

Angelo Verploegen is een uiterst veelzijdige trompettist die laveert tussen straight ahead jazz, hardcore free improvisatie en alles ertussen. Dit jaar viert hij zijn zestigste levensjaar, zijn vijfendertigste jaar als musicus en als kers op de taart de twintigste verjaardag van zijn trio met Ed Verhoeff en Eric van der Westen. Voor ons een prima reden om ze uit te nodigen om deze drie lustra in Groningen te komen vieren

Om hun lange samenwerking te bezegelen heeft dit kamerjazztrio onlangs een nieuw album opgenomen getiteld When Night Falls, een ode aan de nacht. Op dit album staan een aantal geselecteerde ‘parels’ uit het American Songbook, geïnterpreteerd door drie grootmeesters uit de Nederlandse jazz, die de magische concentratie en versmalde wereld van de nacht in al haar facetten prachtig weten op te roepen. Kom luisteren en wees getuige van een schemergesprek tussen drie oude vrienden!

Angelo Verploegen toerde internationaal met zijn eigen groepen, werkte als opnameproducer en doceert trompet. In zijn optreden bij ons keert hij terug naar zijn eerste liefde en voornaamste instrument: de flugelhorn. De wat donkerdere, warmere toon ervan past prachtig bij de verschillende stadia van de nacht.

De veelgevraagde gitarist Ed Verhoeff wordt geprezen om zijn ‘fenomenale techniek, prachtige klank en harmonische diepte’. Naast het op uiterst creatieve en trefzekere wijze begeleiden van vele groten op zowel jazz- als popgebied, leidt Verhoeff ook zijn eigen projecten waarin hij zijn compositorische kwaliteiten laat horen. Zijn associatie met de latin muziekscene doet hem regelmatig naar de Caraïben reizen.

Bassist Eric van der Westen is een constante factor in de Nederlandse jazzscene. Naast zijn voortdurende interesse in blues, folk, country en Americana, ontwikkelde hij een carrière als componist van moderne cross-over geïmproviseerde muziek. Zijn langdurige nauwe samenwerking met Afrikaanse en later Turkse musici bracht hem tot optredens over de hele wereld. Eric runt zijn eigen platenlabel EWM Music en leidt het internationale muziekfestival Better Get Hit.

Beluister ‘When Night Falls’ hier: https://songwhip.com/angelo-verploegen/when-night-falls

En bekijk een ‘making of’ video hier: https://youtu.be/RAALDdFqjxo

Entree: €15; studentenkorting: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via EventBrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 23 november 2022
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: