UITGESTELD-Vloeimans – Florizoone-UITGESTELD

Nieuwste Corona – maatregelen

Beste mensen,

We moeten jullie helaas teleurstellen: het concert van Vloeimans en
Florizoone a.s. woensdag kan niet doorgaan. We hadden ons er zo op
verheugd. De gemeente zou vandaag een besluit nemen over een aanvraag
van Brouwerij Martinus om ontheffing van de maximale omvang van het
aantal van 30 bezoekers. Alles leek erop dat 50 bezoekers verdeeld over
de beide – gescheiden – zalen geen probleem zou zijn. Helaas heeft de
gemeente daarover vandaag geen besluit genomen. Misschien dat de
gemeente morgen besluit maar we vinden dat we daar niet op kunnen
wachten omdat we zowel de muzikanten als de mensen die een kaartje
hebben gekocht niet op het laatste moment willen informeren. We hebben
daarom vandaag besloten het concert uit te stellen tot betere tijden. De
entreekosten worden zo snel mogelijk worden gerestitueerd. We vragen –
wederom – begrip voor ons besluit.

 

 

-Let op enkel toegang met vooraf betaalde kaarten.-

UITVERKOCHT!

-Zie onderaan voor de maatregelen.-

 

Eric Vloeimans – trompet & Tuur Florizoone – accordeon

“Ik was al jaren geïnteresseerd in het geluid van de accordeon, maar had daar nog nooit de juiste muzikant bij gevonden. Totdat ik op het werk van Tuur Florizoone gewezen werd.’ Nadat Eric Vloeimans opnames van de Vlaming had gehoord wist hij genoeg, die muzikant moest en zou hij ontmoeten! Hij zocht hem op met de vraag die je kinderen ook vaak aan elkaar hoort stellen: ‘Wil je met me spelen?’ Dat wilde Florizoone wel, graag zelfs. ‘Gelukkig kende hij mijn werk en toen was het eigenlijk meteen duidelijk’, aldus Vloeimans.

‘Soms ontmoet je iemand en daar spreek je misschien hooguit drie minuten mee, en toch lijkt het of je die ander al een eeuwigheid kent. Zo was het met Tuur ook… alleen spraken we niet, maar maakten we muziek. De muziek is onze taal.’

Trompettist Eric Vloeimans is een topattractie in de Europese jazzscene. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet, niemand heeft zo’n ferme en tegelijk warme toon, niemand speelt zo intens en weet dat de zaal ook tot in de tenen mee te laten voelen.

Op erg korte tijd is accordeonist Tuur Florizoone uitgegroeid tot wellicht een van de meest geliefde muziekanten van Vlaanderen. Met grote flair en onweerstaanbare podium présence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek.

Melancholische, eenvoudige melodietjes die de aanzet zijn voor een breed palet aan emoties en kleuren zijn Tuurs forte. Met een minimum aan middelen, zoveel mogelijk muziek maken. De passie en emotie vonkt van zijn accordeon. Samen met Eric Vloeimans belooft dat vuurwerk. Wat er precies gebeurt, hangt af van het moment. Zeker is in ieder geval dat deze prachtige combinatie u alle hoeken van muziek laat horen.

Concertbezoek in Coronatijd

Door de noodzakelijke Corona – maatregelen kunnen er tegelijkertijd maximaal 25 bezoekers in het café van Martinus. We willen echter 50 mensen de kans bieden om van dit unieke concert te genieten en daarom maken we ook gebruik van het restaurant van Martinus.  Het concert in het café wordt gefilmd en het wordt tegelijkertijd in het restaurant op groot scherm getoond, uiteraard in kleur en met geluid.

Alle bezoekers kunnen een set live in het café meemaken en de andere set in het restaurant volgen. Tijdens de pauze wisselen de bezoekers tussen café en restaurant. Beide sets zijn gelijkwaardig, het maakt dus niet uit of je de eerste of de tweede set live ziet.

entree: €15 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 7 oktober 2020
19:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: