Tribute to Misha Mengelberg

Schitterend stuk van Illand Pietersma in het Dagblad van het Noorden:

Guus Janssen – piano: Bert van Erk – bas & Wim Janssen – drums

De broers Wim en Guus Janssen spelen al zo’n 60 jaar samen in verschillende combinaties van duo tot operaorkest (Noach en Hierº). Vanavond bundelen zij hun krachten met de onvolprezen bassist Bert van Erk in muziek van Misha Mengelberg. Thema’s, patronen en swing vallen uiteen om zich in een nieuwe jas weer te vertonen. Een foute noot blijkt de goede te zijn in een koord-dans van vergissingen die zich even weerbarstig als muzikaal oplossen.

Penguin Guide to jazz

“Guus Janssen does nothing less than reinvent the piano. His brother Wim seems completely in tune with the pianist’s cliffhanger choices, so nothing sounds wayward or merely cute. Brilliant!”

entree: €15 / €8

Guus Janssen is een Jazzheld (klik hier)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 8 mei 2019
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: