The Preacher Men

Geloof in Blues!

Woensdag 22 januari 2020, Brouwerij Martinus te Groningen, The Preacher Men EFRAÏM TRUJILLO – saxofoons en composities, ROB MOSTERT – Hammond B3 orgel CHRIS STRIK – drum

De handdoek hangt al klaar, de schoenen en sokken gaan uit. Nee, het concert bevindt zich niet in een zwembad, maar gewoon in de brouwerij. Het is de opmaat voor een gruizend, swingend én zwetend concert. Het pedaal van het Hammondorgel wordt met blote voeten bespeeld. Sierlijk gedraaide houten poten, een bijpassende kruk met in de zitting een wereld aan muziek. Een drumstel is niet gemakkelijk boven te krijgen, maar dit orgel werd ook niet toevertrouwd aan de moutlift en moest dus met menselijke kracht per trap naar boven worden getild.

Ze moeten het ervoor over hebben. Ze noemen zichzelf niet voor niets The Preacher Men. Ze hebben een missie. Deze mannen prediken blues. Efraïm Trujillo doet dat door vol overgave saxofoon te spelen, sierlijk mee te bewegen en enorm grote ogen op te zetten. Wij moeten er in gaan geloven. Chris Strik slaat alles eruit, alhoewel hij ook een solo weggeeft waarbij die eindigt met heel zacht zijn wijsvingers te laten trommelen, vooruit een harde slag maakt de solo helemaal af. Luide klanken, de lage tonen zijn goed voelbaar. Ze spelen veel van hun nieuwste cd Live at Bimhuis. Zoals ‘Silly Dog’, een soort grote frikadel uit Amerika. Dat het vet klinkt, zal ik niet ontkennen. Er is veel publiek en dat is laaiend enthousiast.

Marlies Hulzebos

 

foto’s Willem Schwertmann

Poster Wim van de Vrugt

 

aankondiging:

The Preacher Men

EFRAÏM TRUJILLO – saxofoons en composities ROB MOSTERT – Hammond B3 orgel CHRIS STRIK – drum

Deze mannen prediken blues en naar het schijnt in de meest gruizende, groovende en swingende vorm die mogelijk is. Komt dat zien en swing!

Na de release in 2016 van hun alom geprezen debuut ‘Preaching Out Loud’ en een uitgebreide concertserie keerden The Preacher Men in het najaar van 2018 terug naar de studio om hun 2e album getiteld BLUE op te nemen. En ja, het verwijst zowel naar het muziekgenre als naar de stemming. Gevangen in 9 ‘groovy-blue songs’, 7 van hen zijn gloednieuwe composities van saxofonist Efraim Trujillo. De legendarische ingenieur/producer Al Schmitt werkte samen met het Nederlandse trio op een gedeelte van de opnames. 

Een heerlijk plakkerig sfeertje’

(BN De Stem)

‘Blue’ is een juweeltje in zijn soort’

(Jazzflits)

‘Boppen met dubbel mayo’

(Het Parool)

‘Efraïm Trujillo laat met met zijn trio, The Preacher Men, op Blue

horen hoe springlevend en relevant de blues nog altijd is.’

(Jazzism Magazine)

Gekozen als beste blues album van 2018 in Jazzism Magazine

Genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2019

 

 

Entree €15 / €10

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 22 januari 2020
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: