Sun-Mi Hong Quintet

Woensdag 3 november Brouwerij Martinus, bezetting: Nicolo Ricci  (tenorsaxofoon), Alistair Payne (trompet), Chaerin Im (piano), Alessandro Fongaro en Sun-Mi Hong (drum & compositie)

Foto Marlies Hulzebos

Derde concert van Edisonwinnaars op rij. Zou die Edison dan niets meer voorstellen? Of hebben we het geluk dat er zoveel goede artiesten in Brouwerij Martinus willen spelen? Nu, dat laatste is zeker het geval en gezien de leeftijd van deze gasten is ook nog eens te stellen dat de jazz nog lang niet dood is. Een hele geruststelling.
Soms is het niet nodig om te kijken naar de artiesten, helpt het de muziek om juist de ogen even te sluiten. Soms maakt het niets uit, maar in dit geval voegen de ogen iets toe. De Zuid-Koreaanse dames ieder op een uiterste hoek, de heren in het midden. Ze hebben lol, maar bovenal springen hun gedrevenheid en concentratie in het oog. Het is energieke muziek, bij stuk één moet het drumstel door een toeschouwer al worden hersteld. Uit de piano klinken abstracte zachte klanken, terwijl de trompettist luide klanken blaast, hij gaat tot het uiterste. Hong heeft zelfs haar speciale percussie meegenomen.

Foto Marlies Hulzebos

Ze duwt haar stokken langs de touwen aan de buitenkant van de percussie en maakt zachte cirkels, een comfortabele combinatie met de piano. De mannen houden zich even stil, ogen dicht, zij wel. De toegift is misschien wel het meest energiek. Hong heeft weer plaatsgenomen achter haar drumstel en slaat immens ingewikkelde ritmes, ze begint te schreeuwen. De bassist en pianiste klinken inmiddels als vaste waardes. Herhaling, dan rust en breekt het weer los inclusief de blazers. Een geweldig kwintet voor oor en oog.

Marlies Hulzebos

 

 

 

 

 

aankondiging:

Poster: Wim van de Vrugt


Sun-Mi Hong Quintet

Woensdag 3 november Brouwerij Martinus

De kaartverkoop is gestart. Koop nu uw kaartje via: eventbrite.

Line up: Nicolo Ricci  (tenorsaxofoon), Alistair Payne (trompet), Chaerin Im (piano), Alessandro Fongaro en Sun-Mi Hong (drum & compositie)

Al bijna een jaar heeft u moeten wachten, maar nu alsnog komt Sun-Mi Hong met haar kwintet! In 2017 kwam het debuutalbum uit en nu zijn zij toe aan een tweede album: A Self-Strewn Portrait. Een persoonlijk verhaal. Bijvoorbeeld de worsteling toen ze naar Europa kwam, maar zij zullen ook veel overlaten aan het moment, er staat ons kortom genoeg improvisatie te wachten. Dit jonge gezelschap bestaat uit twee Italianen, een Schot en twee Zuid-Koreaansen. Ze zijn nu al uitgegroeid tot een erkend en bekroond kwintet.

Proef vast iets voor en tot ziens op het concert!

“It was a deep journey with pools of light in amongst the dense layers of sound.” – Paul Pace [Ronnie Scott’s]

“Dit album laat zich integraal beluisteren als een gedroomde suite, lyrisch en eerlijk tegelijk; een indrukwekkend visitekaartje van nu al één van de opmerkelijkste ensembles in de hedendaagse jazz.” – Jazznu

Coronamaatregelingen: 

Voor een bezoek van een concert in de Brouwerij Martinus heb je vanaf 7 september naast een geldig concertticket ook een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. 

Dit is een QR-code die je moet activeren door een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. De QR-code kun je vinden in de Corona Check-app of, wanneer je geen smartphone hebt, via CoronaCheck.nl. De code is namelijk te printen. De CoronaCheck-app is downloadbaar in de App Store en Play Store. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid voor alle stappen die nodig zijn om van je vaccinatie-, test- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken.

Entree: € 15,-

 

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 3 november 2021
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: