SJIG Jazz & Art- festival

‘JAZZ & ART FESTIVAL: een bijzondere samensmelting van Jazz, dans, multimedia en elektronica in het kader van 40 jaar Stichting Jazz in Groningen!’

Bestel je ticket online (servicekosten: € 1,50).

De stichting Jazz in Groningen (SJIG) bestaat dit jaar veertig jaar! Om dit te vieren worden er in 2016 een aantal bijzondere evenementen georganiseerd in de stad Groningen. Eén daarvan is het JAZZ & ART FESTIVAL op vrijdag 25 november in het Der Aa-theater te Groningen.

Voor dit festival is speciaal een collectief samengesteld bestaande uit overwegend jonge Groningse kunstenaars uit de wereld van de hedendaagse jazz- en geïmproviseerde muziek, dans, theater, multimedia en elektronica met als doel om in gemengde combinaties van kunstdisciplines projecten te bedenken en uit te voeren.

Naast de dansers van de spraakmakende CLUB GUY & RONI’S Poetic Disasters Club heeft de organisatie aanvullend drie belangrijke aanjagers uit de hedendaagse Nederlandse jazz uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere avond, te weten; gitarist REINIER BAAS en de saxofonisten BEN VAN GELDER en METE ERKER.

Wisselende kleine- en grotere ensembles presenteren in meer dan tien verschillende projecten een avondvullend programma waarbij diverse kunstdisciplines in verschillende vormen samenkomen en samensmelten. Dat levert nieuwe interessante werelden op waar grenzen worden opgezocht en lastig te onderscheiden vallen.

Laat je meeslepen met deze interdisciplinaire dimensies en wordt getuige van dit spectaculaire Jazz & Art programma!

Line up:

  • Solisten:  Reinier Baas: gitaar, Mete Erker: saxen, Ben van Gelder: sax,
  • Muzikanten: Leo Grimaudo: gitaar, Mirjam de Bora: zang, Carolina Giannakopoulou: zang, Jan Ruerd Oosterhaven: contrabas, Aleksandar Škorić: drums
  • Performance: Antoinella Cutaia, Carolina Giannakopoulou, Tatiana Matveeva, Manuel Paolini, Agnese Fiocchi en Melpomeni Kyriazi
  • Dans: ‘Cub Guy and Roni’s PDS: Agnese Fiocchi, Manuel Paolini, Tatiana Matveeva
  • Visuals: Sophie Spendel
  • Electronica: Leo Grimaudo, Renger Koning (Soundbase)

Dit festival is een initiatief van Stichting Jazz in Groningen i.s.m. het Atelier IL Sole in Cantina. De stichting wil op deze wijze nieuwe kansen creëren en de gelegenheid bieden aan verschillende kunst- en cultuurdisciplines om een goede basis te leggen voor nieuwe, interessante en spannende  samenwerkingsverbanden.

Dit evenement komt mede tot stand gekomen door een bijdrage van het J.B. Scholtenfonds.

Voorverkoop tickets (tot 18:00 op 25-11): 15,-/ 10,- (students) bij Swingmaster, Pelsterstraat 20 te Groningen.

Entree aan de zaal: 20,- /15,-(students)

Tel Swingmaster: 050-3124020

Bestel je ticket online (servicekosten: € 1,50).

Datum/Tijd
Date(s) - vrijdag 25 november 2016
20:00

Locatie
Der Aa Theater


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: