Ramón Valle, Mola Sylla en Gerardo Rosales

Ramón Valle – piano, Mola Sylla – zang, Gerardo Rosales – percussie

De van Cuba afkomstige pianovirtuoos Ramón Valle neemt ons samen met de in Venezuela geboren percussionist Gerardo Rosales en de Senegalese vocalist Mola Sylla mee op een muzikale reis door Afrika. Met spannende ritmes, melodieën en traditionele Afrikaanse instrumenten wordt dit een onvergetelijke avond!

Ramón Valle begon op achtjarige leeftijd met een pianostudie aan de Escuela Nacional de Arte in zijn geboortestad Holguin. Op twintigjarige leeftijd studeerde hij cum laude af aan het conservatorium van Havana. Zijn sound ontwikkelde zich verder toen hij in 1997 naar Nederland kwam. Hij werkte onder meer samen met Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott. In zijn virtuoze spel hoor je de Cubaanse ritmiek terug.

Gerardo Rosales is een gepassioneerde percussionist met een voorliefde voor Afro-Venezolaanse en Afro-Cubaanse ritmes. Hij is geboren in Caracas, Venezuela, en speelde in gevierde bands zoals Orquesta Cafe, Orlando Poleo, Canelita en Soledad Bravo. Zijn Europese avontuur begon in 1992 toen hij naar Spanje reisde voor de Expo Sevilla ’92. Rosales heeft samengewerkt met de grote namen als Tango Extremo, Drums United, Nueva Manteca, New Cool Collective, Bebo Valdés, Toots Thielemans en Jimmy Bosch.

De Senegalese zanger Mola Sylla bespeelt diverse percussie-instrumenten zoals de m’bira (duimpiano), de kongoma en de xalam (Afrikaanse luit). Zijn zang is gebaseerd op de griots, een soort West-Afrikaans improvisatietheater met muziek en dans. In geheel eigen stijl, tokkelend op de traditionele duimpiano, vertelt hij over zijn ervaringen op het Afrikaanse narratieve soloalbum Djigeen. Mola Sylla speelde de afgelopen jaren met onder anderen Ernst Reijseger, Harmen Fraanje, en in zijn eigen Molla Sylla band.

Een voorproefje is hier te beluisteren!

Entree/regular rate: €15; studentenkorting/student rate: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via Eventbrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 29 maart 2023
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: