PCC Composers Austeje Zvirblyte & Yule Sun

Jazz blijft leven

11 december 2019, Brouwerij Martinus

Austeje Zvirblyte – vocals; Yule Sun – gitaar; Michael Moore – sax; Bert van Erk – bas & Steve Altenberg – drums

De vaste vertrouwde garde steekt eerst gedrieën van wal. Direct raak. Gelukkig maar, want een verdieping lager blijkt een fuif te zijn die de nodige stemmen doet opstijgen. Na dat eerste stuk is de toon gezet, niet gemakkelijk om als student zich bij de docenten te voegen, maar Austėja Žvirblytė staat er. En Yule Sun zit er ontspannen bij. Het is een spannend geheel. Žvirblytė klemt haar beide handen stevig vast aan de microfoon en dan lijkt ze bijna een rockster en dan bijna een koorddanser. Haar zang is zeer gevarieerd en zeker geen truck, het klopt, het past bij haar. Sun en zij hebben er plezier in en de rest, die blijft goed en is best wel trots.

Marlies Hulzebos

 

foto’s Willem Schwertmann

 

 

 

 

Aankondiging

Austeje Zvirblyte – vocals; Yule Sun – gitaar; Michael Moore – sax; Bert van Erk – bas & Steve Altenberg – drums

Austėja Žvirblytė is zangeres, componist en instrumentalist. Zij komt uit Litouwen. Yule Sun is een gitarist, componist, arrangeur, muziekproducent en docent. Hij komt uit Zuid-Korea. Zij volgen momenteel beiden een master aan het Prins Claus Conservatorium. Twee getalenteerden op meerdere vlakken. Nu zijn zij nog dichtbij te bewonderen, maar niemand weet hoe groots zij in de toekomst worden. Kortom: grijp uw kans! Daarbij de vaste, vertrouwde garde. Bert van Erk, Michael Moore en Steve Altenberg, daar kan niemand zich een buil aan vallen. Dus nogmaals: grijp uw kans!

Entree €15 / €8

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 11 december 2019
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze

Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: