OMAWI

Marta Warelis – piano, Wilbert de Joode – contrabas, Onno Govaert – drums

OMAWI is een trio dat bestaat uit Wilbert de Joode op bas, Marta Warelis op piano en Onno Govaert op piano. Samen brengen ze verrassende, onconventionele muziek waarin de grens tussen compositie en improvisatie wordt overstegen.

Wilbert de Joode is een bassist die in zijn spel pizzicato en strijktechnieken onderzoekt. Met zijn geheel eigen stijl is hij één van de actiefste bassisten in het Europese improvisatiecircuit. Zijn muzikaliteit transformeert de bas tot een gelijkwaardige partner in de meest uiteenlopende ensembles. Een persoonlijke toonkleur, verkenning van de buitenste registers en aparte improvisaties maken zijn geluid intrigerend en onmiddellijk herkenbaar.

Pianiste Marta Warelis houdt van experimenteren in verschillende stijlen en van ‘instant composing’ op basis van nieuwe geluiden en invloeden. Ze is geboren en opgegroeid in Polen, studeerde aan het WSJiMR in Wraclow en aan het conservatorium in Groningen en werd daarna actief in de Amsterdamse improvisatiescene. Ze treed regelmatig op in het Bimhuis, waar ze in 2017 Carte Blanche kreeg als erkenning voor haar opmerkelijke talent.

Toen drummer Onno Govaert nog op de middelbare school zat speelde hij al met bekende Nederlandse jazzmuzikanten als Eric Vloeimans and Harmen Fraanje. Hij verhuisde naar Amsterdam om jazzdrums te studeren en voltooide in 2009 cum laude het conservatorium. Zijn spel wordt omschreven als ‘innovatief’, ‘spectaculair’ en ‘bezeten door de duivel’. Ook hij speelt vaak in het Bimhuis en kreeg daar in 2013 Carte Blanche.

‘The deep listening, the constant and instant shifts, triggered by a playful themes, fleeting ideas, quirky colors or fragments of a pulse… Sketching an unpredictable structure and offering a unique palette of colorful sounds, subtle yet adventurous dynamics, free of all the clichés of modern jazz piano trio.’ – Eyal Hareuveni, Salt Peanuts

Beluister OMAWI hier: https://www.youtube.com/watch?v=NIhoxuFZr2g

Entree: €15; studentenkorting: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via EventBrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 2 november 2022
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: