Nueva Manteca

Oscar Cordero – trompet, Ben van den Dungen – saxofoon, Mark Bisschof – piano, Samuel Ruiz – bas, Enrique Firpi – drums, Nils Fischer – percussie

De spectaculaire band Nueva Manteca is terug en komt naar Groningen! Met hun warme en virtuoze muziek is deze band al meer dan dan vijfentwintig jaar een begrip in de internationale latin jazz scene. Na twaalf baanbrekende albums en talloze concerten over de hele wereld is de band nu terug in al zijn glorie – met een frisse internationale line-up afkomstig uit Nederland, Cuba, Duitsland en Venezuela.

Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals en in clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (New York), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo.

Nueva Manteca’s nieuwe album ART is een eerbetoon aan zowel Art Blakey als de dierbare oprichter en geestelijk vader van de band, Jan Laurens Hartong. High energy muziek met een warme muzikale spirit!

Beluister het album hier: https://fanlink.to/nuevamanteca

En bekijk Nueva Manteca hier: https://www.youtube.com/watch?v=wAMfQK8CX74

‘Een van de meest productieve ensembles in de wereld van Latin jazz – Nueva Manteca is de meest representatieve groep Afro Cuban Jazz in Europa’ – Waltter Consuegra, een kroniek over Latin jazz, 2018

Entree: €15; studentenkorting: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via EventBrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 7 december 2022
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: