Maarten Hogenhuis Trio

Maarten Hogenhuis – sax; Thomas Rolff – bass & Mark Schilders – drums

CD-tour: Mimicry (kijk op youtube)

Saxofonist Maarten Hogenhuis opende het nieuwe jaar voor de SJIG op een nieuwe locatie. De SJIG gaat in het vervolg de meeste concerten in Brouwerij Martinus organiseren. Mooie knusse locatie en een schitterend concert, waarin Hogenhuis zich vooral van zijn ingetogen kant liet zien.

foto: Willem Schwertmann


foto: Willem Schwertmann

En lees ook de recensie van Jacob Haagsma: DvhN_13 jan:

Maarten Hogenhuis (Leeuwarden, 1986) is saxofonist, componist en bandleider. Hij is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (o.l.v. Reinier Baas), Krupa & The Genes en leidt daarnaast zijn eigen trio.

In 2013 won hij met zijn trio de Keep an Eye International Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen.

Hij genoot zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde. In juni 2014 kwam zijn debuutalbum uit, waarop zowel zijn kwartet als zijn trio te horen zijn. Met zijn trio speelde hij sindsdien o.a. op het North Sea Jazz Festival, het Bimhuis, Lantarenvenster en het Grachtenfestival. Afgelopen jaar won Maarten als tweede altsaxofonist de Laren Jazz Award.

Maartens debuutalbum 4/3 werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. Het album, met daarop zowel zijn trio als kwartet, was een eerste kennismaking met Maarten als componist.

Op zijn nieuwe album Mimicry is deze lijn voortgezet en heeft Hogenhuis zich met name gefocust op het componeren voor dit specifieke trio met Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas.

meer info op http://maartenhogenhuis.com/

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 25 januari 2017
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: