Joris Posthumus

Joris Posthumus – sax; Bert van Erk – bas & Jeroen van Olphen – drums

Alt en sopraan saxofonist Joris Posthumus (1973) studeerde zowel aan het Rotterdams conservatorium en in Tilburg. Na zijn studie deed Joris met zijn kwartet bestaande uit Jeroen van Vliet, Pascal Vermeer en Jurriaan Dekker een tour door Nederland met de Amerikaanse tenor saxofonist David Murray.

In 2010 verscheen met dit zelfde kwartet zijn debuut album, The Abyss op het Challenge Records label. Wat volgde was een optreden in het programma Vrije Geluiden, North Sea Jazzfestival en een Young VIPS tour langs 12 grote podia in Nederland.

In 2011 was een tour met de band State of Monc door China een hoogtepunt en tijdens deze reis werden de eerste contacten gelegd met Azië en in het bijzonder met Japan.

Op uitnodiging van de Japanse altist Yuichiro Tokuda werd er in 2014 een uitgebreide tour gedaan door Japan en speelde Joris met de band van Yuichiro een concert op het Jarasum International Jazzfestival in Korea. Tijdens deze tour kreeg Joris de kans om met veel verschillende bezettingen te spelen en ontstond het idee om het jaar hierna af te reizen naar Japan om daar, met een selectie van musici een nieuwe plaat op te gaan nemen.

September 2015 werd dit plan uitgevoerd. Een aantal concerten werden gedaan in Japan om zo voorbereid te zijn voor de 2 opname dagen die volgde. De release, wederom door Challenge Records van het album Joris Posthumus Group, ‘Tokyo’s Bad Boys’ zal 9 september 2016 plaatsvinden en in november 2016 staat er een album release tour door Japan op het programma. April 2017  toert de band door Nederland en België.

 

‘‘Posthumus speelt vanuit een onstuitbare emotionaliteit’’  Rinus van der Heijden, JazzNu

‘‘een echt talent en zeer vindingrijk in zijn improvisaties” Koen Scherer, Draaiomjeoren.com

 met zijn debuut album blaast Posthumus zich overtuigend naar de front linie van de Nederlandse jazz’’  Rudie Kagie, Vrij Nederland

 

entree: € 3

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - donderdag 29 september 2016
21:00

Locatie
Jazzcafé Alto


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: