Joris Posthumus Trio

Joris Posthumus – saxen, Matheus Nicolaiewesky – contrabas, Sander Smeets – drums

Joris Posthumus is een emotionele en energieke saxofonist. Met zijn Joris Posthumus Group – ook bekend onder de naam Tokyo’s Bad Boys – bracht hij in 2016 het album Tokyo’s Bad Boys uit en stond hij op diverse podia in binnen- en buitenland. Begin 2020 nam hij met deze groep een tweede album op in Nagoya, Japan.

Bij ons is hij te horen met zijn Joris Posthumus Trio. Samen met contrabassist Matheus Nicolaiewsky en slagwerker Sander Smeets presenteert hij jazz die spettert met aan alle kanten uitbarstende energie. Het trio speelt zowel eigen composities als werk van oude en nieuwe helden van de Jazz. De bezetting zonder piano geeft enorm veel vrijheid en daar wordt door het trio gretig gebruik van gemaakt!

‘Ongebreideld, met een keiharde toon en razendsnelle op Coltrane’s sheets of sound lijkende saxofoonvervlechtingen liet hij monden openvallen van verbazing’ – Rinus van der Heijden, Jazznu, Jazz in Duketown, 2019

Beluister Joris Posthumus hier, met Tokoy’s Bad Boys in de legendarische jazzclub Pit Inn in Tokyo: https://www.youtube.com/watch?v=-KWY-QLIUZE

Entree: €15; studentenkorting: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via EventBrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 12 oktober 2022
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: