Janssen/Janssen/Van Erk, Tribute to Dollar Brand/Abdullah Ibrahim

Guus Janssen – piano, Bert van Erk – contrabas, Wim Janssen – drums

Het is weer zover! De broers Guus en Wim Janssen en Bert van Erk verplaatsen zich samen in een grote jazznaam. Dit keer gaan ze ons laten horen hoe hun gejaagde Europese impro-aanpak te rijmen valt met de lucide, zonnige maar ook zeer politiek bewogen stijl van Dollar Brand/Abdullah Ibrahim.

Jazzgrootheid Abdullah Ibrahim (eerder bekend onder de naam Dollar Brand) is een Zuid-Afrikaanse pianist en componist en een leidende exponent van de zogeheten Cape Jazz. Van de jaren zestig tot de vroege jaren negentig woonde hij in New York, waar hij werkte met onder anderen Max Roach, Carlos Ward en Randy Weston. Zijn anti-apartheidscompositie ‘Mannenberg’ is een jazzklassieker.

Guus Janssen is een vrijdenkend pianist en componist die zowel in de jazz en impro als in de hedendaags gecomponeerde muziek zijn sporen heeft verdiend. Hij is representatief voor de hoekige eigenwijze Dutch swing: grillig, ontregelend en rusteloos met een voorliefde voor de opzettelijke blunder, de hapering.

“Guus Janssen does nothing less than reinvent the piano. His brother Wim seems completely in tune with the pianist’s cliffhanger choices, so nothing sounds wayward or merely cute. Brilliant!” – Penguin Guide to jazz

Entree: €15; studentenkorting: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via EventBrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 12 april 2023
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: