Jaap Blonk Retirement Overdue

Jasper Stadhouders – gitaar, basgitaar; Miguel Petruccelli – basgitaar, gitaar; Frank Rosaly – slagwerk & Jaap Blonk – stem, elektronica, composities

Sinds het roemruchte BRAAXTAAL (1987-2005) had Jaap Blonk geen Nederlandse band meer. Op zijn 65e vond hij het tijd om terug te komen, en hoe! Met een ijzersterke bezetting uit de Amsterdamse scene, die de tegendraadse bandnaam ‘al lang aan z’n pensioen toe’ logenstraft: jongere muzikanten, geweldige improvisatoren, al heel gerenommeerd en internationaal actief.

Retirement Overdue: op basis van verrassende en zeer gevarieerde composities van Jaap Blonk wordt muziek gemaakt met een ruige energie, onvoorspelbaarheid en vrijheid.

Jasper Stadhouders heeft al jong naam gemaakt als virtuoos gitarist. Hij speelt sinds zijn 8ste, studeerde af in Amsterdam en is lid van diverse internationale bands. Miguel Petruccelli komt uit Uruguay, studeerde in Groningen en is sinds enkele jaren een opvallend lid van de Amsterdamse impro-scene. Jasper en Miguel spelen geweldig samen en kunnen allebei zowel op gitaar als basgitaar uit de weg, wat een grote afwisseling in klankkleur mogelijk maakt. Frank Rosaly was jarenlang een steunpilaar van de geïmproviseerde muziek in Chicago, en woont sinds enkele jaren in Amsterdam, van waaruit hij vele toernees in Europa maakt.

Jaap Blonk (geboren in 1953 te Woerden) is componist, performer,
dichter en beeldend kunstenaar. Hij studeerde wiskunde en muziekwetenschap aan de universiteit, maar voltooide die studies niet. Rond zijn 30e ontdekte hij zijn mogelijkheden als stem-performer, eerst bij de voordracht van klankgedichten en daarna in improvisaties en zijn eigen composities. Als vocalist is Jaap Blonk uniek door zijn uitstraling op het podium en zijn vrijmoedigheid in improvisaties, gepaard aan een scherp besef van structuur. Optredens brachten hem naar alle continenten. Zijn live-elektronica heeft inmiddels dezelfde flexibiliteit als zijn stem.

entree: €15 / €10

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 5 februari 2020
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: