Francien van Tuinen – Reinier Baas

Francien van Tuinen – zang & Reinier Baas – gitaar

10 december 2016 Jazzcafé Alto

tuinen-baas-2

foto: Willem Schwertmann


tuinen-baas1

foto Willem Schwertmann


tuinen-baas3

foto Willem Schwertmann

Aankondiging:

Zij is zangeres en inmiddels uitgegroeid tot een van de meest belangrijkste jonge jazz vocalisten van Nederland. Hij is gitarist, componist en bandleider en wordt geprezen om zijn durf, muzikaliteit en onafhankelijkheid. Samen vormen ze een fijnzinnig en eigenzinnig duo.

Eigenzinnig duo Reinier Baas en Francien van Tuinen!

Baas is een inventieve, onconventionele muzikant die in zijn eigen band, More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, samenschoolt met de bijzondere saxofonisten Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis. In juni 2015 vormden de gitaristen Reinier Baas en Anton Goudsmit het voorprogramma voor gitaaricoon Larry Carlton. Baas en Goudsmit passen wel bij elkaar: vreemde eenden in vreemde bijten, buitenbeentjes die zelden gebaande paden bewandelen. Carlton, Goudsmit en Baas als de heilige drie-eenheid in Amsterdam Electric Guitar Heaven!

Maar ook Francien van Tuinen is niet voor één gat te vangen. In 1997 al won ze het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. In 2005 werkte ze samen met de Franse accordeonist Richard Galliano op het album ‘Muzyka’, Samen met gitarist Jesse van Ruller bewerkte ze stukken van de klassieke componist Scriabin, de Russische pianofluisteraar. In 2008 maakte ze het avontuurlijke album Daytrippers met haar experimentele groep Tripod waarvan ook Jasper Blom deel uitmaakt. In 2010 volgde het album ‘Cool Voice, a tribute to Rita Reys’, hetgeen ook uitgebracht werd in Japan.

Francien wordt geroemd vanwege haar uitzonderlijke ritmische flexibiliteit. In intieme ballads benadert zij de sfeer van Joni Mitchell. Ze laat de invloeden van folk en indiepop In haar nieuwe songs van het album “Countrified” uit 2015 zien. Ze is een zangeres met lef die een cross-over van jazz en vele andere stijlen wel ziet zitten.

Met Baas en Van Tuinen hebben we twee muzikale avonturiers in huis. Baas en Van Tuinen, dat moet wel spannend en onvoorspelbaar speelplezier worden.

entree: € 10 / € 7

Bestel tickets via onze facebook-pagina!

meer info:

http://www.francienvantuinen.com/

http://www.reinierbaas.com/

Zie ook Francien van Tuinen met het Metropole Orkest: https://www.youtube.com/watch?v=PiHNtnAHnFc

En bekijk haar Japan-trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oURx83Oi6SI

Zie ook Reinier Baas bij Vrije Geluiden: https://www.youtube.com/watch?v=zK5VyV7Tt6U

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 11 december 2016
15:30

Locatie
Jazzcafé Alto


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: