Dubbelconcert Mofaya! + Jorrit Westerhof

10 november 2021, Brouwerij Martinus, bezetting voor de pauze: John Dikeman (saxofoon) en Aleksandar Škorić (drum). Bezetting na de pauze: Jorrit Westerhof ((bas)gitaar en elektronica)

Een interessant combinatie.

Eerst John Dikeman met Aleksandar Škorić. Blote voeten, kleurrijke gewaden, zweet binnen vijf minuten al op de hoofden. Verpletterende, wilde doorgaande, gillende jazz. Met drumstel dat regelmatig bijna omvalt en de laagste luidste tonen door de bassaxofoon.  Weggeblazen succes.

     

pauze

Daarna Jorrit Westerhof. Alleen achter zijn tafeltje met allerhande elektronische apparatuur en gitaar. Muziekdoosklanken worden in opperste concentratie gekopieerd als druppels op een rots. Soms wordt de muziek als echo’s herhaalt en kan hij een slokje bier nemen. Fluisterend succes.

Marlies Hulzebos (kiekjes en letters)

aankondiging:

Poster: Wim van de Vrugt


Dubbelconcert
Mofaya! + Jorrit Westerhof

De kaartverkoop is gestart. Koop nu uw kaartje via:eventbrite, mits niet uitverkocht ook aan de deur.

Dit keer zult u getrakteerd worden op een dubbelconcert. Mofaya! is John Dikeman samen met Aleksandar Škorić en na de pauze treedt Jorrit Westerhof op.

Line up voor de pauze:  John Dikeman (saxofoon) en Aleksandar Škorić (drum)

Ze noemen zich een kinetisch duo vol van ritueel, overgave en hartsliefde. Volgens Jazzism heeft Dikeman de meest krachtige stem van de Nederlandse jazz, het afgelopen decennium. Geboren in de Verenigde Staten, nu alweer jaren woonachtig in Amsterdam. Aleksandar Škorić  werd geboren in Servië en heeft gestudeerd in Groningen. Europese en Amerikaanse tours en nu op naar Brouwerij Martinus. Maar, kijkt u eens naar de foto’s. Soms zeggen die echt meer dan 1000 woorden. Kortom, het belooft een wild concert te worden.

foto Filip Filipović


foto Filip Filipović

 

Line up na de pauze:

Jorrit Westerhof ((bas)gitaar en elektronica)

foto Austēja Žvirblytė

Daarna volgt Jorrit Westerhof, een Groninger die alweer jaren in Rotterdam woont. Een artiest die waar hij goed in is, niet telkens gaat herhalen, nee dit is een man die verder kijkt en daar naar handelt.

Jorrit Westerhof werkt met (bas)gitaar, synthesizers, laptop en andere elektronica om zijn doel te bereiken. Met een achtergrond als jazzgitarist behoudt hij de kunde om door middel van improvisatie een groot spectrum aan klanken teweeg te brengen.

Hij heeft samen gespeeld en gewerkt met onder andere Eric Vloeimans, Michael Moore, Han Bennink, Wolter Wierbos, Michael Vatcher, Greg Saunier, Oene van Geel, Morris Kliphuis, Matt Wilson, Metropool orkest en Jaap Blonk. Hij is actief in de volgende groepen: Soon to expire, 3times7, Rotterdam Electronic Improvisers Orchestra, HALA, Steven Kamperman’s City Maps en Circular bed.

Proef vast voor:
https://www.youtube.com/watch?v=-CJ37ZjtyW8
https://www.youtube.com/watch?v=Oss8UI6yy7A

Coronamaatregelingen: 

Voor een bezoek van een concert in de Brouwerij Martinus heb je vanaf 7 september naast een geldig concertticket ook een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. 

Dit is een QR-code die je moet activeren door een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. De QR-code kun je vinden in de Corona Check-app of, wanneer je geen smartphone hebt, via CoronaCheck.nl. De code is namelijk te printen. De CoronaCheck-app is downloadbaar in de App Store en Play Store. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid voor alle stappen die nodig zijn om van je vaccinatie-, test- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken.

De 1,5-meterregel wordt niet meer gehanteerd. 

Entree: € 15,-

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 10 november 2021
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: