Boy Edgarprijswinnaar 2022 Ronald Snijders & Band

Ronald Snijders – fluit, Robby Alberga – gitaar, Randy Winterdal – bas, Walther Muringen – drums

Ronald Snijders is een muzikale wereldburger, een creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig muzikant en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet. In 2022 won hij zeer terecht de prestigieuze Boy Edgarprijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland, vanwege zijn niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid en vernieuwingsdrang.

De Ronald Snijders Band bestaat al vanaf midden jaren zeventig onder verschillende namen en bezettingen. Hiermee geeft Snijders live gestalte aan zijn veelzijdigheid, waarbij improvisatie en andere creativiteit in de door hem geschreven stukken centraal staan en er veel contact met het publiek wordt gemaakt. Surinaamse ritmen als kawina en kaseko worden hierbij gecombineerd met funk, jazz, soul, Braziliaans en andere wereldmuziek. Het publiek kan vaak niet stil blijven zitten!

De huidige Ronald Snijders Band laat geen spaander heel van de conventies die ook in de muziekwereld worden gehanteerd. Wereldmuziek, jazz, klassiek, pop en beyond zijn in de ogen van dit gezelschap slechts marketingstrategieën. Muziek als kunstvorm laat zich niet kortwieken door categorisering en afbakening, maar is een dynamische zoektocht naar het allermooiste.

“A great flutist and excellent composer” –  Chick Corea

“The most swinging flutist from the Netherlands” – Jazz magazine Jazz Nu

Bekijk en beluister Ronald Snijders en zijn band hier.

Entree/regular rate: €15; studentenkorting/student rate: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via Eventbrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Tickets will be available at the door or can be bought in advance via Eventbrite (for a small extra fee). Tickets at the student rate only available at the door.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 7 juni 2023
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: