Ben van Gelder Trio

Ben van Gelder – altsax en c-melody sax, Zack Lober – contrabas, Joost van Schaik – drums

Ben van Gelder wordt al sinds het begin van zijn carrière bestempeld als een supertalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen, waaronder het prinses Christina Concours en de Deloitte Jazz Award. Hij verhuisde op jonge leeftijd naar New York waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat, waaronder Ambrose Akinmusire, Mark Turner en Joe Sanders. Hij ontving commissies van onder andere The Jazz Gallery in New York en het BIMHUIS in Amsterdam. In Nederland werkt hij regelmatig samen met gitarist Reinier Baas en drumlegende Han Bennink.

Ben van Gelder zal in Brouwerij Martinus samen met Zack Lober op bas en Joost van Schaik op drums een eigen interpretatie geven aan standards en stukken van Thelonious Monk, Duke Ellington, Wayne Shorter en Joe Henderson. Ook kunnen we een aantal solo-composities verwachten. Een avond fantastische muziek van een Groninger jazzheld!

“Rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding” – NRC

“Alles wordt gespeeld met verbluffende controle en precisie en klinkt toch nergens voorgekookt.” – Volkskrant

Bekijk en beluister Ben van Gelder hier (met een ander trio).

Entree/regular rate: €15; studentenkorting/student rate: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via Eventbrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Tickets will be available at the door or can be bought in advance via Eventbrite (for a small extra fee). Tickets at the student rate only available at the door.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 21 juni 2023
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: