Ambergris

Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

Nicolò Ricci – saxofoon, Alessandro Fongaro – bas, Sun-Mi Hong – drums, Emanuele Pellegrini – piano en synths

Op 26 januari werd in het Bimhuis een cd-presentatie gegeven van de drie gekozen winnaars van Keep an Eye ‘The Records’ editie 2022. ‘The Records’ is een jaarlijks terugkerend jazzconcours waar drie winnaars ieder een prijs van €10.000,- ontvangen voor de realisatie van een eigen album. De album release vindt een jaar later plaats in het Bimhuis en vormt tevens het startmoment voor ‘The Records on Tour’.

Eén van de drie winnaars is de band Ambergris met componist, bandleider en saxofonist Nicolò Ricci aan het roer. Ambergris laat zich het best omschrijven als progressieve postbop op het randje van freejazz. Het visionaire saxofoonspel van Ricci wordt door vele luisteraars als zeer indrukwekkend ervaren. Voor de SJIG een goede reden om Ambergris uit te nodigen om te komen spelen in Brouwerij Martinus als onderdeel van ‘The Records on Tour’! ‘The Records on Tour’ is een samenwerking tussen de VNJJ en de Keep an Eye Foundation.

Zet je schrap voor een reis langs indrukwekkende sleutelmomenten uit het leven van de tenorsaxofonist van Nicolò Ricci. De jonge, toonaangevende musici van Ambergris kiezen met hun tomeloze vernieuwingsdrang niet voor veilige paden. Wel voor jazz op het scherpst van de snede, met durf, avontuur en drama! De melodieën en harmonieën zijn ontleend aan de Italiaanse pop en de westerse klassieke muziek. Na het beluisteren van Ambergris’ nieuwe album Bellissimǝ kan geen jazzliefhebber nog om Ambergris heen!

Bekijk en beluister hier een voorproefje!

Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation heeft als doelstelling jonge creatieve talenten met inspiratie en ideeën een steun in de rug te geven. ‘Keep an Eye’ staat in dit verband voor het op de uitkijk staan naar jonge getalenteerde kunstenaars om ze financieel bij te staan in het realiseren van hun ideeën, het verdiepen en verbreden van hun talenten en het voor hun creëren van nieuwe kansen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Entree/regular rate: €15; studentenkorting/student rate: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via Eventbrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 22 maart 2023
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: