Alexander von Schlippenbach

Alexander von Schlippenbach – piano

De legendarische Duitse pianist Alexander von Schlippenbach komt opnieuw naar Groningen voor een exclusief solo-concert. Dit mag u niet missen!

Schlippenbachs muziek vermengt free jazz met hedendaagse klassieke muziek en verbindt die twee elementen met elkaar door middel van explosieve solo’s. Hij richtte in 1966 het vermaarde Globe Unity Orchestra op, speelde in de jaren zestig met Manfred Schoof en vanaf de jaren zeventig in een trio met Evan Parker en Paul Lovens. Ook speelde hij regelmatig in duo’s met onder anderen Tony Oxley, Sam Rivers en Aki Takase. Zijn interpretaties van de composities van Thelonious Monk, zowel solo als met andere musici, staan zeer hoog aangeschreven.

Schlippenbach gaat bij ons in Groningen een aantal stukken van zijn laatste solo-album Slow Pieces for Aki spelen, met daarnaast nieuwe composities en arrangementen van jazzhelden als Herbie Nichols, Thelonious Monk en Eric Dolphy.

“Alexander von Schlippenbach is Germany’s premier avantgarde jazz pianist—and he clearly emerged from the Euro-classical tradition. What happens when he takes on Monk? Magic, that’s what.”  Mark Keresman, Icon, Chicago, March 2013

Bekijk en beluister Alexander von Schlippenbachs pianospel hier.

Entree: €15; studentenkorting: €8.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur of van tevoren via Eventbrite (met een kleine toeslag). Kaarten met studentenkorting alleen verkrijgbaar aan de deur.

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 22 februari 2023
20:30

Locatie
Brouwerij Martinus


De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: