Woensdag Trio Serie: Karel Boehlee

Karel Boehlee – piano; Bert van Erk – bas & Sebastian Demydczuk – drums

Vanaf zijn allerjongste jaren was Boehlee een revelatie in de Nederlandse jazz scene. Vanuit zijn geboorte plaats Leiden begon hij al van af zijn 16-de te spelen met diverse bands en jazz artiesten. Zijn eerste platen werden direct een succes met name in Japan. En al sinds 1989 werd hij met zijn European Jazz Trio uitgenodigd voor meerdere optredens in Japan. In de loop der jaren heeft Boehlee zich ontpopt tot een van de grootste pianisten in Nederland wat resulteerde in optredens met de allergrootsten internationale jazz musici. Zo speelt hij al meer dan twintig jaar als pianist met o.a. Toots Thielemans en Philip Catherine. Ook speelt hij vast bij onze nationale jazz grootheden Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij ook veel gevraagd als sessie musicus bij pop artiesten als Gino Vanelli en vele anderen.

Zij herkenbare piano spel en composities worden ook steeds vaker gevraagd in Japan, Korea waar Boehlee ook steeds meer als solo artiest wordt gevraagd.

Naast zijn carrière als pianist is Karel Boehlee tevens hoofdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

entree: €5

Koop je ticket op Facebook!

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2017
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: