Treats

Nynke Hoitsma – vocals; Anne-Lie Persson – vocals; Jeroen Kriek – vocals; Jasper Blokzijl – vocals ; Tony Hoyting – piano; Marco Kerver – bas & Imre Kruis – drums

Lang koesterden Nynke Hoitsma en Anne-Lie Persson een gemeenschappelijke droom: zingen in een professioneel, vocaal jazzkwartet. De dames kennen elkaar al lang van het Conservatorium in Groningen en zijn er al jaren actief als musicus.
De droom kwam in augustus 2010 uit, met de oprichting van TREATS: gecompleteerd door de twee mannenstemmen van Jeroen Kriek en Jasper Blokzijl. Inspiratiebron voor de oprichting van TREATS is onder anderen het Amerikaanse jazzkwartet The New York Voices.
Ook TREATS zoekt uitdagende en spannende close harmony jazzarrangementen, onder anderen van Darmon Meader (NYV) maar daarnaast ligt de nadruk vooral op eigen repertoire. In maart 2018 kwam hun debuut CD uit: “Wasting Time”

Treats’s debuut is een buitelende zangexercitie. Nergens krijg je het idee dat de samenklank onaf is, of met te veel lef uitgeschreven, hun samenzang is uitdagend, precies en klopt. (Hessel Fluitman, Friesch Dagblad)

Hulde hulde, hulde, wat ben ik hier ongelooflijk blij mee, dat er eindelijk weer eens een groep is die zoveel tijd, aandacht en liefde besteedt aan hun project, fantastisch! (Edwin Rutten, NPO Soul & Jazz “Jazz in the evening”)

Puur vuurwerk noch frivole frutsels gaan de Groningers uit de weg. Tegelijkertijd heeft hun muziek ook iets heel huiselijks. (Draai om je oren, Eddy Determeyer)

entree: €8 / €5

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 03/04/2019
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: