The Eric Ineke JazzXpress

Eric Ineke – drums; Sjoerd Dijkhuizen – sax; Rik Mol – trompet; Rob van Bavel – piano & Marius Beets -bas

entree: €15 / €10

Koop je ticket op Facebook

Hij is na veertig jaar nog steeds een van de meest gevraagde drummers van Nederland! Dank zij zijn swingende en krachtige manier van drummen, grote liefde voor de Jazz, openheid, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici, is hij nog volop in beweging in de Jazzscene. Zijn carriere is met recht succesvol te noemen. De lijst van internationale en nationale grootheden waarmee hij in de loop der jaren heeff gemusiceerd is zeer lang. Zijn uitgebreide discografie bevat opnames met o.a. Dexter Gordon, Barry Harris, Jimmy Raney, Piet Noordijk, Rob Madna, Rein de Graaff, George Coleman, Ronnie Cuber en David Liebman.

Klik hier voor de docu!

The Eric Ineke JazzXpress

In 2006 gestart en nog steeds ‘going strong’, The Eric Ineke JazzXpress. Een gouden greep van Eric Ineke. Dit meesterlijke quintet met zijn roots in de Hard-bop ,maar met een knipoog naar nu, bestaat uit pianist Rob van Bavel,  contrabassist Marius Beets, tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen en het Braziliaanse trompet talent Rodolfo Fereira Neves die inmiddels Rik Mol heeft vervangen. De band heeft reeds  verschillende optredens gedaan in Nederland, Belgie en Duitsland en speelde met veel succes op diverse grote festivals waaronder het North Sea Jazz Festival en het  European Jazz Festival in Athene. Inmiddels heeft dit quintet

drie albums op hun naam staan:

Flames ‘n’ Fire, het ‘debuutalbum’ van deze JazzXpress, verschenen in 2006 ( Daybreak/Challenge)

For The Love of Ivie – a tribute to Ivie Anderson, een waardig tweede album, waarbij ook gastsolisten de Amerikaanse zangeres Deborah Brown, trombonist Bart van Lier en  altsaxofonist Benjamin Herman zijn te horen.( Daybreak/Challenge)

Xpressions in Time, is inmidels het derde album van The Eric Ineke JazzXpress en tevens de kroon op Ineke’s in 1968 gestarte professionele loopbaan.( Daybreak/Challenge)

entree: €15 / €10

Koop je ticket op Facebook

Datum/Tijd
Date(s) - 19/11/2017
3:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: