Martinus Klassieke Affaire: Will Jasper feat. Annette Scholten

Will Jasper – tenorsax, fluit, Annette Scholten – cello, lame sonore, Andrea Caruso – contrabas

Will Jasper is jazzsaxofonist en fluitist in het Noord Pool Orkest (NPO); heeft zijn eigen Kwartet en is een bekende in de Groningse jazz-scene. Als tweede solist zal hij optreden in de reeks: ‘Klassieke Affaire’ in de mooie Brouwerij Martinus. Dit zijn zondagmiddag concerten die het hele jaar zullen plaatsvinden op de laatste zondag van de maand. Jasper is een verfijnd stilist en heeft ook klassiek fluit gestudeerd. Samen met celliste Annette Scholten (NPO en NNO) en de bassist Andrea Caruso, flirten ze met componisten uit de Franse romantiek; spelen ze eigen composities, maar ook filmmuziek uit de 20ste eeuw. Een bijzondere toevoeging aan dit concert zijn de klanken van de lame sonore, bespeeld en ontwikkeld door Annette Scholten. De lame sonore is verwant aan de zingende zaag, maar door zijn grote toonomvang ook geschikt om klassiek repertoire uit te voeren. Verwacht een middag met een groot scala aan bijzondere klankkleuren en laat je verrassen door hun muzikale verhalen!

entree: €8 / €5

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/02/2019
3:30 pm - 6:00 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: