Martinus Klassieke Affaire: Mike del Ferro & Andrea Caruso

Mike del Ferro  – piano, Andrea Caruso – contrabas

De Nederlandse pianist, componist en arrangeur Mike del Ferro speelt al jaren over de hele wereld, als solist, bandleider én met beroemdheden als Jack De Johnette, Randy Brecker en Trijntje Oosterhuis. Hij trad op in meer dan 110 landen en is een echte muzikale-omnivoor.

Del Ferro stelt zich open voor andere stijlen, culturen, klanken en muzikale tradities. Bijzondere projecten bracht hij tot stand met o.a. de Braziliaanse zangeres/gitariste Ceumar, waarmee hij over de wereld toerde en genomineerd werd voor een Edison.

In Nederland zocht hij samenwerkingen met mensen zoals o.a. Mike Bodé en de operazangeres Claron Mc Fadden. Voor haar bewerkte hij stukken uit opera’s die werden opgenomen met het Metropool Orkest.

Del Ferro weet zijn luisteraars steeds (opnieuw) te raken met zijn sublieme spel en muzikale reizen. Niet voor niets is hij een veel gevraagd en graag geziene gast in t.v. programma ‘Podium Witteman’.

Een pianist als Del Ferro met zo’n groot talent voor ‘classic-and-byond’ is voor de opening van het seizoen ‘Martinus Klassieke Affaire’ uitermate geschikt. Heel blij zijn we als Brouwerij hem te mogen verwelkomen in onze bovenzaal! Als zoon van een operazanger heeft hij een sterke band met Klassieke Muziek en Opera. Ook legt hij zich de laatste jaren steeds meer toe op Minimal. Het repertoire zal daarom voornamelijk bestaan uit bewerkingen van Opera-Aria’s en andere Klassieke werken en een vleugje Minimal.

Hierbij wordt hij fenomenaal bijgestaan door de Italiaanse bassist Andrea Caruso, die ook werkzaam is binnen de Jazz -en klassieke wereld en een begrip is in de stad. Caruso’s spel is speels, innovatief en energiek. Ontmoet deze twee topsolisten en wees getuige van hun bruisende synergie!

 

‘De uitzonderlijk begaafde Nederlandse (jazz-)pianist Mike del Ferro is een meester in het muzikaal vertalen van aardse dwalingen’ (Telegraaf).

 

Please visit Mike del Ferro’s YouTube Channel for updates on travel stories (short Vlogs), and new Music Videos. https://buff.ly/2HeBOYA

 

Mike del Ferro’s Albums on Spotify:

https://open.spotify.com/user/mikedelferro?si=rhi6eHzcT3aqEjOkmyVTAA

www.youtube.com/mikedelferro
www.mikedelferro.com
www.facebook.com/mikedelferro2
www.twitter.com/mikedelferro
instagram: mikedelferro

 

Entree €15 / €8

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/09/2019
3:00 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: