Maarten Hogenhuis Trio

Maarten Hogenhuis – saxofoon; Phil Donkin – contrabas & Mark Schilders – drums.

In januari 2017 vond het eerste concert plaats op de nieuwe locatie van de Stichting Jazz, Brouwerij Martinus. Dit zou een quiz kunnen worden. Wie speelden er toen? Maar iedereen die daarbij was, weet het nog. Het Maarten Hogenhuis Trio. Dit keer spelen ze weer in die mooie brouwerij naast de composities van Hogenhuis ook een selectie van minder bekende standards uit het American Songbook. Echter, het draait voor hen om de interactie tussen elkaar.

Inmiddels is de contrabassist Thomas Rolff vervangen door de Engelse Phil Donkin. Met deze nieuwe bezetting brachten zij afgelopen mei het album Rise en Fall. De kritieken zijn lovend, op dit concert kan iedereen zich dus verheugen.

“Rise & Fall is een voorlopig hoogtepunt in het oeuvre van tenorsaxofonist Maarten Hogenhuis. ★★★★

– Volkskrant

Dit trio onder leiding van Maarten Hogenhuis (o.a. bekend van BRUUT!; Krupa & the Genes) ontwikkelt zich steeds meer tot een vaste waarde binnen de Nederlandse jazzscene. De muziek voor dit album schreef Hogenhuis specifiek voor zijn huidige bandleden: Mark Schilders (Fabrik, New Rotterdam Jazz Orchestra, Jeroen van Vliet Moon Trio) op drums en Phil Donkin op bas. Deze veelgevraagde bassist speelt, naast zijn eigen trio en kwartet, ook in de bands van Dhafer Youssef (Birds Requiem), Nils Wogram (Root 70), Nir Felder, Marius Neset, Shai Maestro en Ben Monder, om maar een paar namen te noemen.

 

Entree €15 / €8

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/10/2019
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: