Klatwerk 3

Boelo Klat – piano; Ruud Vleij – bas & Ancel Klooster – drums

foto: Peter de Kan

entree: €12 / €7

Koop je tickets op Facebook

KLATWERK3 VERBINDT IN VERBEELDING

 CD “Lost in Berlin”. Noord-Europese wereldjazz.

De muziek van Klatwerk3 zit vol verbeelding en verbindend vermogen.

Op het album “Lost in Berlin” verbindt componist Boelo Klat schoonheid met vervreemding en melodische toegankelijkheid met diepgang. Klatwerk3 verbindt ambacht met vernieuwing en afwisseling met herhaling. Klatwerk3 doseert virtuositeit met minimalisme en maakt zowel het persoonlijke universeel als het actuele tijdloos.

De composities op “Lost in Berlin” nemen je mee op een zoektocht vol verhalen, mijmeringen en reflecties over avonturen in Europa. De composities van Klat op de CD “Lost in Berlin” zijn te beluisterenen als een afwisselend filmisch avontuur over steden en de natuur, bezinning na innerlijke reizen. Zo komt de muziek van Klat met veel zeggingskracht ver gaand van dichtbij binnen en raakt je rechtstreeks in je ziel.

De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord- Europese wereldjazz.

Pianist Boelo Klat is gegroeid naar een muzikale drie-eenheid met in zijn trio bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.

Een beschrijving van de composities op de CD :

Met denderende motieven start de reis van Klatwerk3 in ‘Oriënt Express’.  Van stedelijke verstilling in ‘Paris’ tot volledig verdwalen in “Lost in Berlin”. Na gezonde zelfkritiek in “Crazy Man”springt Klatwerk3 volledig uit de ban in het vervreemdende “A Clockwork Orange”.  Na alle avonturen is het tijd voor bezinning in “Reflection”en “Mijmeringen” al “Wondering in the Park” met de “Raindrops” bijna voelbaar op je hoofd. Met nieuw opgedane kracht van samenwerking in “Spirit” vervolgen de heren hun weg op “In a Silent Mood”. Met…Igor… kunnen we concluderen veel Joy

entree: €10 / €7

Koop je tickets op Facebook

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/10/2017
3:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: