‘Klassieke Affaire; @Martinus Muziek Podium

Oene van Geel – altviool,  Setareh Nafisi – piano, Andrea Caruso – contrabas

Het Martinus Muziek Podium gaat uitbreiden! Vanaf komend december komt er meer live muziek met diverse acts die de genres: klassiek, pop, world, cross-overs, of een mix van deze stijlen bespelen, zowel instrumentaal als vocaal. Regionale en nationale musici zullen acte de présence geven binnen deze nieuwe muzikale context. Op woensdag 12 december is de aftrap en start men met de serie: ‘Martinus Klassieke Affaire’ dat een vervolg krijgt op de laatste zondag van de maand vanaf 2019.

Als vertrekpunt staat klassieke muziek in deze reeks centraal. Soms conventioneel soms meer avontuurlijk. Dit leidt tot nieuwe muzikale landschappen waarbij improvisatie(s) niet uit de weg wordt gegaan. Niemand minder dan altviolist Oene van Geel (bekend van o.a. ZAPP 4) zal het podium op woensdag 12 december betreden. De perfecte aanjager en een bevlogen musicus en improvisator. Onlangs stond hij met het ‘Shapes of Time’ project op Soundsofmusic (Grand Theatre) en het Rockit festival (Oosterpoort). Nu komt hij weer naar Groningen en speelt hij in Brouwerij Martinus met twee musici die al lang op zijn verlanglijst staan: De van afkomst Iranese klassieke pianiste Setareh Nafisi en de Italiaanse bassist Andrea Caruso.  Beiden zijn smaakmakers in de Groningse muzikale scene.

Als spontaan trio vinden elkaar in stukken die het vertrekpunt zijn van kamermuzikale improvisatie. Wie kamermuziek kent weet dat naast mooie passages het soms ook schuurt en rauw is. Verwacht een avond waarbij de musici met wijdopen oren het avontuur met elkaar aangaan!

Bekijk ook de volgende video’s:

entree: € 10,- / € 7,50

(Brouwerij Martinus i.s.m. Stichting Jazz in Groningen)

Date(s) - 12/12/2018