Martinus Klassieke Affaire: Mark Alban Lotz

Mark Alban Lotz –  fluiten: piccolo, c-, alto-, bass-, pvc-contrabass-, geprepareerde fluiten, flötophoon, stem en electronics & Andrea Caruso – bas

Mark Alban Lotz is fluitist, componist en een echte improvisator. Hij maakt onvoorspelbare, avontuurlijke muziek. In de Brouwerij Martinus start hij met een aantal stukken uit zijn ‘Solo Flutes’ repertoire. Daarna speelt hij samen met de Groningse bassist Andrea Caruso waarbij de musici met wijdopen oren het klassieke avontuur met elkaar aangaan!

Zijn ‘Solo Flutes’ programma is een meeslepende trip naar een uniek muzikaal universum. Met veel fantasie creëert Lotz een verpletterende klank en kleur architectuur. Het repertoire spant van composities in hedendaagse muziek, ‚noise’ georiënteerde improvisaties tot stukken die Jazz en Indiase invloeden reflecteren.

Als duo zullen Lotz en Caruso een aantal echte klassieke (fluit)stukken spelen die als vertrekpunt dienen voor hun dynamische wereld. Een wereld van ritme, sferische klanken, gemechaniseerde perpentua, en sound scapes. Verrassend, sympathiek, jeukend, avontuurlijk, grappig, onvoorspelbaar maar vooral ook om vrolijk van te worden!

Lotz wordt geprezen voor zijn rusteloze creativiteit en visie.

Slagwoorden van de internationale pers: ‚Genius‘, ‚Giant’, ‚Legend‘, ‚Big Voice’, ‚Master-flutist’, ‚‘Film Maker Of Breath‘. Een jazz en avant-garde kunstenaar die ook de pure schoonheid in muziek kan omhelzen.

Geboren in Tübingen opgegroeid in Berlijn, Bangkok en Kampala. Onderwerp van veel internationale publicaties, prijswinnaar, genomineerd voor de Edison en Beyond Magazine prijs. Als leider 18 CD’s op Nederlandse, Turkse, Franse, Switzerse, Duitse en de VS labels gepubliceerd opgenomen in Turkije, Duitsland, Nederland, Senegal en Cuba.

Pers:

“Add the name of Mark Alban Lotz to the very short list of flute virtuosi who can single-handedly animate a recital. What Lotz plays May Not be pure jazz or pure anything but his skill and versatility should attract lots of attention.”  (New York City Jazz Magazine, USA

“Reveals himself as an interesting sound architect of a different kind!”
(Jazz, Portugal)

entree: €12 / €8

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/03/2019
3:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: