Jasper Blom Quartet feat. Nils Wogram

Jasper Blom – tenorsax; Nils Wogram – trombone; Jesse van Ruller – gitaar; Frans van der Hoeven – contrabas & Martijn Vink – drums

entree: €12 / €7

Geweldig nieuws! Het Jasper Blom Quartet komt naar Groningen! De Volkskrant noemde ze al één van de fijnste jazzbands van Nederland. Maar ze zijn meer dan dat! Met de klanken die Blom uit zijn tenorsaxofoon weet te toveren waan je je in een andere wereld. De andere drie musici zijn ook werkelijk virtuoos. Dit gezelschap behoort tot de top van de Nederlandse jazzmuziek! Alsof dat nog niet genoeg is, er is nog beter nieuws: ze nemen ook nog eens de Duitse trombonist Nils Wogram mee. Deze man weet als geen ander de grenzen van zijn instrument op te zoeken en bij tijd en wijle te overschrijden. Dit belooft een bijzondere avond worden.

Kijk ook naar ze op youtube!

Uit de persberichten:

Nils Wogram
Nils Wogram is een van de belangrijkste jazztrombonisten van Europa. Als begenadigd instrumentalist, productief componist en bandleader van formaat is hij een opvallende verschijning in de Europese jazz scene. In 2013 ontving hij de belangrijkste Duitse Jazz Award, de Albert Mangelsdorff Prijs 2013. Zijn brede oriëntatie voor zowel complexe muziek als recht door-zee funk en jazz, zijn ongelofelijke instrumentbeheersing en zijn avontuurlijke instelling, maakt hem tot de perfecte gast voor het Jasper Blom Quartet.

Het Jasper Blom Quartet
Het Jasper Blom Quartet is een “all star bezetting” met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels vier CD’s heeft uitgebracht. De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.

Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland en werkte oa met de Italiaanse trompettist Marco Tamburini en met de Amerikaanse altist Dick Oatts als gastsolisten. Met de Belgische trompettist Bert Joris deed het JBQ een toernee van 15 concerten door de BeNeLux onder de naam “Polyfonie van de Lage Landen”. De muziek hiervan was geïnspireerd op de Polyfonische muziek uit de 15e en 16e eeuw.

Het JBQ speelde oa op het North Sea Jazz Festival, Rotterdam International Jazz, BIMhuis Amsterdam, ELBjazz Hamburg, Borusan House Istanbul, Trondheim Jazz Festival, Birdland Hamburg, Unterfahrt Munich, A Trane Berlin

En let op ook Jazzhelden Marijn Vink en Jesse van Ruller spelen mee.

 

entree: €12 / €7

Datum/Tijd
Date(s) - 07/02/2018
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: