Greetje Kauffeld Trio

Greetje Kauffeld – zang; Maarten van der Grinten – gitaar & Jan Menu – baritonsax

Zangeres Greetje Kauffeld viert in 2017 dat ze na zestig jaar nog steeds met veel muzikaal plezier en succes op het podium staat. Met een nieuwe cd en een concerttour laat ze horen sinds haar debuut  op 1 februari 1957 niets van haar elan verloren te

foto: Jurjen Donkers

hebben. De Edison-jury noemt haar niet voor niets ‘Een parel voor de Nederlandse Jazz’, als haar eind 2014 de Edison Oeuvre Award wordt toegekend.
Kauffeld en topmusici Jan Menu (baritonsaxofoon) en Maarten van der Grinten (gitaar) nemen je mee op een muzikale reis door de tijd. Een avontuurlijke trip vol vreugde, liefde en herkenning, waarin Greetje zich laat inspireren door haar helden en haar favoriete muziek.

GREETJE KAUFFELD
Kauffelds professionele loopbaan begint als ze in 1957 de vaste zangeres wordt van het legendarische radio-orkest The Skymasters. Enige jaren later vertegenwoordigt ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het lied Wat Een Dag, waarna haar carrière een internationale wending neemt. Tot op de dag van vandaag wordt ze omarmd door het Duitse publiek. Met ondermeer Toots Thielemans, Kurt Edelhagen en Paul Kuhn is ze er vele malen te horen op radio en tv. Eind jaren ’60 werkt Greetje in Los Angeles en Las Vegas en is ze, samen met jazzsterren als Ray Brown en Herb Ellis te zien in de televisieshows van Joey Bishop. Op eigen bodem speelt ze twintig keer op het North Sea Jazz Festival en maakt ze prachtige producties met arrangeurs Rob Pronk en Jerry van Rooijen en het Metropole Orkest.

Vanaf eind jaren ’80 gaat Greetje werken met een ongewone, maar bijzonder succesvolle combinatie van gitaar, saxofoon en zang, waarvan onder meer de albums The Song Is You en On My Way To You getuigen. Aanvankelijk bestaat het trio naast haarzelf uit Rudy Brink en Peter Nieuwerf. Beiden zijn helaas overleden, maar vinden uitstekende vervangers in de persoon van baritonsaxofonist Jan Menu en gitarist Maarten van der Grinten. Bij haar veertigjarig podiumjubileum is ze geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontvangt ze op het North Sea Jazz Festival de Bird Award. Eind 2014 wordt haar de Edison Oeuvre Award  toegekend. De Telegraaf schrijft in de zomer van 2015 naar aanleiding van een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw: ‘Greetje Kauffeld liet horen wat subtiliteit is. Door dicht bij zichzelf en bij de tekst van een liedje te blijven, weet ze haar publiek heel dicht te benaderen, te vertederen of te ontroeren.’

foto: Jurjen Donkers

foto: Jurjen Donkers

 

 

 

 

 

 

 

 

Greetje Kauffeld en Jan Menu zijn Jazzhelden!

entree: € 17 / 12

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/12/2018
3:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: