Greetje Bijma & Michiel Braam

Greetje Bijma – zang & Michiel Braam – piano

entree: € 12 / € 7

Twee musici met elk een andere achtergrond. En toch een duo en vooral een spannende combinatie. Bijma als improviserende vocaliste. Terwijl het publiek zich nog afvraagt hoe één persoon zulke geluiden weet te maken trekt ze hen mee in iets dat bijna theater is te noemen. Braam put uit een ongekende jazztraditie en weet die uit te breiden met eigenzinnige keuzes, die soms doen denken aan romantische componisten en dan weer aan blues. Zij vaart op gevoel, hij berekent bijna als een wiskundige. Vast en zeker een verrassende avond!

In maart 2008 speelden Boy Edgar Prijswinnaars Greetje Bijma en Michiel Braam voor het eerst samen, in het Bimhuis bij de viering van het 25-jarig podiumjubileum van Bijma. De avond smaakte naar meer en in 2011 vormden ze de kern van de projectband Het BijmaBraam Sextet en deden ze enkele duo-optredens. Het duo bleef bestaan. Improvisaties op basis van geluid en bijvoorbeeld gedichten, maar ook songs, zoals Benjamin Brittens “Last Rose Of Summer”, Abby Lincolns “Throw It Away” en jazz standards als “Stormy Weather” en Billie Holidays “Gloomy Sunday” maken deel uit van het repertoire.

Greetje Bijma en Michiel Braam zijn beiden Jazzhelden!

 

 

entree: € 12 / € 7

Datum/Tijd
Date(s) - 11/04/2018
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: