DASH!

Maarten Ornstein – saxofoon; Alex Oele – bas & Eric Hoeke – drums

Een concert van DASH! is als de Olympische 100 meter sprint: Een opwindende, bijna fysieke ervaring. Altijd is het publiek onder de indruk hoe de band complex samenspel combineert met aanstekelijk speelplezier.

DASH! creëert haar eigen muzikale universum met bedrieglijk eenvoudig materiaal, een universum waarin slechts de noten worden gespeeld die er echt toe doen, en waarin overbodige ruis geen plaats heeft. Zo wordt een concert van DASH! een intense, bijna hypnotische avond waarin ongegeneerde swing wordt afgewisseld met vulkanische uitbarstingen en fluisterende melodieën.

DASH! Werd opgericht in 2004 en maakte in 2012 een doorstart in de huidige bezetting.
Als trio maakte de band drie CD’s waarvan BOOGIE (2017) de laatste is.
Maarten Ornstein is een gelauwerde saxofonist en werkt met toonaangevende musici uit zowel geïmproviseerde als klassieke muziek. Zijn eclectische spel is te horen op meer dan 40 CD’s van verschillende internationale ensembles en musici.

Bassist Alex Oele en drummer Eric Hoeke completeren de DASH! line-up. Beiden behoren tot de absolute top van Nederland op hun instrument. Samen vormen ze een unieke tandem met een heel eigen geluid en benadering van de muziek.

De pers over Dash!:

-”DASH! maakt free funk van wereldklasse”-

“Maarten Ornstein heeft wederom bewezen in de hedendaagse Nederlandse jazzscene als uitvoerend musicus en bovenal als componist een uitzonderlijke kracht te zijn”

Het is heerlijk chaotisch!”

entree: €15 / €8

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/05/2019
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: