Boi Akih & Zoumana Diarra

Monica Akihary – zang, electronica; Niels Brouwer – gitaar & Zoumana Diarra – kora, ngoni, percussie

De concerten van zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer beter bekend als Boi Akih zijn een belevenis, adembenemend en meeslepend. Samen met Zoumana Diarra op kora, ngoni en percussie geven zij leven in de intimiteit van de songs met zinnenprikkelende virtuoze improvisaties.

Door de vele concerten en tours blijft Boi Akih het eigen muzikaal vocabulaire ontwikkelen, waardoor klanken en elementen uit verschillende tradities een nieuwe betekenis krijgen. Voor dit trio bouwt Zoumana Diarra niet alleen zijn instrumenten zelf, maar voegt hij o.a. ook meer snaren toe aan de ngoni dan in de mandingo-traditie gebruikelijk is.

Zo schreef de Volkskrant: ‘Fabelachtige zang en meesterlijk gitaarspel in een eigen universum Akihary’ en Brouwer zitten elkaar dicht op de huid maar spelen nooit op safe. Hun muzikale acrobatiek is soms zo gedurfd, dat je als luisteraar ongemerkt de adem inhoudt.’

Boi Akih spreekt tot de verbeelding door de klankrijkdom van Akihary’s warme en soepele stem, het karaktervolle en inventieve gitaarspel van Niels Brouwer en de grote verscheidenheid aan kleuren en grooves in het spel van Zoumana Diarra.

entree: €15 – €8

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/05/2019
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: