Blue Lines Sextet

Ada Rave – sopraan en tenorsax, clarinet, preparaties; Alistair Payne – trumpet; Wolter Wierbos – trombone; Michiel Scheen – piano; Raoul van der Weide – contrabas, crackle box, objecten & George Hadow – drums.

Het Blue Lines Sextet presenteert een dynamische mix van ‘stuiterende swing, nomadische neo-lyriek, sonisch speurwerk, krokante harmonieën, urban sounds en improvisaties volgens ongeschreven wetten. Ook fonische fantasieën, warme ballads, trillende melodieën en interim-partituren worden situationeel ingezet.

Aldus het Blue Lines Trio, dat de basis vormt van dit Sextet. In 2012 formeerde Raoul van der Weide (contrabas, kraakdoos, geluidsobjecten) dit trio met George Hadow (drums) en Michiel Scheen (piano). Na het voltooien van hun debuut-CD in 2014 (Casco 002), versterken zij nu hun line-up met de drie veelzijdige,

unieke en alerte blazers Ada Rave, Bart Maris en Wolter Wierbos.

Over de CD ‘Live at the BIMHuis’ (2017) schreef de pers onder andere: “… een CD met een vleugje genialiteit over zich … een hoogst individuele en inventieve aanpak … bescheiden musici, die zich onvoldoende realiseren hoe goed ze eigenlijk zijn …  behendige bewegingen tussen structuur en vrijheid, met diepgaande kennis van de traditie … de elasticiteit van het materiaal wordt voortdurend op de proef gesteld … weldadige arrangementen en knetterende interacties … attente en vindingrijke persoonlijkheden … het collectieve karakter staat voorop, met compacte en heldere improvisaties … de smeulende versie van Haden’s ‘Silence’ bevat hypnotiserend blazerswerk … ze luisteren continu goed naar elkaar en zijn betrokken in een geestdriftige dialoog … de queeste naar het volmaakte samenspel is hier overduidelijk goed gelukt …”. Zowel voor het trio als het sextet schreef Scheen veel composities en arrangementen, werk dat in de internationale pers al eerder omschreven werd als ‘post-Monk, post- Mengelberg, zelfs’.

Maris, Scheen, Van der Weide en Wierbos maken al vele decennia deel uit van toonaangevende formaties in de geïmproviseerde muziek. Zij werkten samen met bijvoorbeeld Maarten Altena, Guus Janssen, Misha Mengelberg, Paul Termos en vele internationale musici. Ada Rave en George Hadow zijn voorbeelden van een nieuwe generatie buitenlandse improvisatoren die Nederland recent verrijkt.

meer info:

entree: €15 / €10

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/02/2019
8:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: