AVA Trio

Giuseppe Doronzo – baritonsax; Esat Ekincioglu – bas & Pino Basile – percussie

Een nieuw verfrissend trio met roots uit heel Europa en een stevig anker in de Groningse Jazz scene. Wie AVA eerder heeft gezien – bijvoorbeeld tijdens de ZomerJazzFietsTour – weet dat het een bijzondere jazz-middag gaat worden.

En dat maakte AVA helemaal waar. Een  vaste schare liefhebbers, voornamelijk uit de Cantina scene, vulde de Brouwerij. De band zag er enigszins gehavend uit. Ekincioglu’s bas werd met ducktape bij elkaar gehouden. Het leven van een muzikant gaat duidelijk niet altijd over rozen. Aan de muziek was dat overigens niet te merken. AVA speelde verrassende muziek met sterke roots in de geïmproviseerde muziek en hier en daar een vleugje wereldmuziek. Doronzo’s zware bariton geluid vloeide mooi samen met de lage bastonen van Ekincioglu. Pino Basile verraste het publiek met een uitvoering op wat in vroeger tijden de rommelpot werd genoemd -een stokje door een trommelvel heen en weer bewegen. Kinderen gebruikten dit vroeger vooral om lawaai mee te maken, maar Basile en ook het AVA trio heeft duidelijk de volwassen status bereikt.

Kijk hier een filmpje van VPRO Vrije Geluiden!

Hieronder een fotoverslag van Willem Schwertmann.

entree € 12 / € 7

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/12/2017
3:30 pm

Locatie
Brouwerij Martinus


Stichting Jazz in Groningen

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle jazz activiteiten in en rond Groningen door je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief

Je e-mailadres gebruiken we uitsluitend voor het toezenden van onze nieuwsbrieven. We geven je naam en e-mailadres niet door aan derden.

Media

De Stichting Jazz in Groningen wordt ondersteund door: